40650891472_1e44506683_o

Zicht op de herberg In den Lindeboom in de Mossendries straat in Elewijt. De foto dateert van voor de naamswijziging in Leopoldstraat rond 1937 en is vermoedelijk van eind jaren 1920 of begin 1930. In 1977 veranderde de straat opnieuw van naam omdat er in Groot-Zemst al een Leopoldstraat was en werd toen Dynastiestraat. Het pand ernaast was ook een herberg maar werd later afgebroken. Transport Maurice De Laet werd er gevestigd. De naam van de herberg was waarschijnlijk “In den Belle Vue”. (Dank aan Alberte servranckx voor de waardevolle info!)

In den Lindenboom - Huidig Zicht
In den Lindenboom – Huidig Zicht

De woning bestaat nog steeds. En werd in de jaren 1980 nog bewoond door Bea Van der Maat, bekend van onder andere “Tien om te Zien” op VTM en de popgroep “Won Ton Ton”.
De herberg had verschillende uitbaters in de 20ste eeuw. In de jaren 1800 was het pand eigendom van de familie Roekens die schrijnwerkers waren. Hierboven een zicht vanuit hetzelfde perspectief in 2018. Ook de Lindenboom ( of een nieuwe) staat er nog. Bij het rechtse venster kan je onderaan zien dat het vroeger een deur was zoals te zien op de oude postkaart.

Lindenboom nu

Hieronder de Popp kaart van rond 1850 waarop de Mossendriesstraat vermeld is.

2018-03-08 (2)_LI