Overlijdensbericht  van Emma de Rouillé. Geboren op 27 juni 1860 te Brussel en overleden 7 oktober 1947 eveneens te Brussel. Dochter van Adhemar de Rouillé (1821 – 1895) en Mary Louise Osy de Zegwaart (1837 – 1913).
André Ver Elst schrijft over haar in het boek Nieuw Zemstenaars bij leven en Welzijn: “Emma de Rouillé was een nobele maar nederige dame, die zeer actief was in de parochie; ze werkte nauw samen met de kerkfabriek om minderbegoeden geldelijk en moreel te steunen. Bovendien stond zij aan de zijde an de EE; ZZ. Anonciaden bij de oprichting en de inrichting van de katholieke school in Zemst-Centrum. Verstandige jongeren die de wens uitdrukten om verder te studeren en wier ouders de studies niet konden betalen werden door haar geholpen. Na de ochtendmis ging ze ontbijten onder de toren bij de familie Alfons Pittois en Maria Cools. Velen kwamen haar aldaar discreet opzoeken en even spreken; ze werden door haar uit de nood geholpen.
Ze was de echtgenote van Graaf Auguste d’Ursel die diplomaat en amateurfotograaf was
Ze woonden op het kasteel Linterpoorten in Zemst.